Drumul Reiki

Stresul, neatentia si lipsa de focusare asupra factorilor care ne ghideaza linia vietii, care s-au strecurat subtil, si isi largesc tot mai mult spatiu in toate aspectele legate de existenta, au devenit cauzele principale al devierii atentiei de la radacinile vindecatoare si necesare pentru a avea o viata implinita, impaciuitoare si plina de roade. Aproape ca am uitat dreptul nostru deplin asupra sentimentelor noastre, motivatiei interioare de a incepe fiecare zi cu o pagina curata, de a petrece timp calitativ cu familia si prietenii, sau al momentelor solitare, acestea din urma fiind chiar evitate, avand in zilele noastre o conotatie negativa, fals dezvoltata in societatea contemporana. Aceasta goana continua, in care ne-am inscris voit, isi pune amprenta seaca asupra relatiilor familiale si sociale, creand mai degraba o iluzie a  vietii, o structura voita sau impusa din motive imputabile a fiecarui moment din zi. Este aproape imposibil de intrerupt acest lant al `intamplarilor` cum le putem zice mai degraba. La polul opus se afla viata traita constient si calitativ.
Cand ne-am uitat ultima data atent si adanc in ochii partenerului, mamei, sau copilului? Cand am privit un proces din viata noastra de pe banca privitorului, si nu ca si un jucator activ, care isi repeta pasii invatati mecanic? Cand ne-am oprit ultima data pentru a reevalua actiunile, dorintele si sentimentele care ne regizeaza viata din spatele cortinei? O facem cand se sfarama o relatie printre degetele noastre, sau cand ne pierdem locul de munca, mai rau, cand se rupe o legatura cu un membru al familiei, sau poate cand ne imbolnavim putin mai grav decat ne asteptam, datorita faptului ca nu ne-am oprit la primele semnale de alarma. O facem in momente dureroase, cand viata ne opreste pur si simplu.
In China antica, un medic primea recompensa constanta de la `pacienti` cat timp acestia erau sanatosi, in perioadele de boala, ramaneau neplatiti, datoria lor principala fiind mentinerea sanatatii.
Dezechilibrul contemporan in toate aspectele vietii, au condus atentia noastra catre cai de remediere a acestui process. Pentru unii consta in ore la sala, inot, pentru altii in diverse subcategorii de medicina alternativa. Una dintre aceste cai este metoda japoneza de vindecare Reiki.