Ce nu este Reiki?

Terapia Reiki este o metodă de transfer energetic în care se accesează sursa de energie universală şi se intră în conexiune cu ea, preluându-se în mod natu­ral o cantitate de energie care va fi transferată cuiva în interesul şi spre binele acestuia.
Fiind o disciplină foarte complexă, Reiki trebuie învăţat şi asimilat treptat, gradat, pornind de la simplu şi ajungând la lucruri din ce în ce mai complexe, de la uşor la greu.
Energia Reiki nu este duală, ci integrală. Nu este nici pozitivă, nici negativă în esenţa ei, caracteristici pe care le conţine în echilibru şi armonie.
Tehnica Reiki nu este dogmatica, nu presupune memorarea de mantre, formule sacre, rugăciuni sau asane. Necesită doar o minte deschisă spre nou şi spre înţelepciunea umană străveche.
Nu este o practică religioasă şi poate fi practicat de oricine, indiferent de credinţa sau de religia sa.
Practicile Reiki nu vin în contradicţie cu nici o practică religioasă şi nici nu presupun participarea la vreuna.
Disciplina  Reiki nu impune postul sau meditaţia şi nici nu este influenţată în vreun fel de aceste practici.
Cunoaşterea ei nu împiedică nici abordarea altor discipline şi practici spirituale, dar, în ceea ce priveşte practica, trebuie făcută o alegere, de la caz la caz, în favoarea unei anumite practici, numai în cunoştinţă de cauză.
Este benefic prin însăşi structura lui. Nimeni nu va putea nicio­dată să facă rău cuiva prin Reiki. Toate practicile Reiki sunt concepute pen­tru a promova numai binele şi armonia celui care primeşte energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *